Zij-instromer in de zorg

Je kan beginnen met leren en werken zonder zorgachtergrond

Je kan meteen kennis maken met het werkveld

Teamwork makes de dream work

Overweeg je een carrièreswitch naar de zorg? Dat kan! Ook als je geen zorgachtergrond en zorgervaring hebt. Bij SZR zijn er volop kansen voor zij-instromers in de zorg. Wij helpen je je droom te vervullen. Met jouw werk- en levenservaring en jouw frisse blik ben je ook waardevol voor ons.

De juiste keuze maken

Je stapt niet zomaar eventjes over naar de zorg. Dat begrijpen we heel goed. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. En nemen alle tijd voor een gesprek. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en verwachtingen. Wij vertellen je meer over hoe het is om in de zorg te werken. Want ja, dat geeft voldoening, maar je maakt ook lastige dingen mee.

In 4 stappen aan de slag bij SZR

Ontmoeten

We ontmoeten je graag. Wie ben je? Wat voor werk deed je altijd? En waarom de overstap naar de zorg? Van ons hoor je alles over het werken in de ouderenzorg en bij SZR.

Testen

Je wilt vast weten of de opleiding ook echt bij je past. Daarom krijg je twee testen: een capaciteitentest en een Talenten Management Analyse (TMA). Je weet dan zeker of je de opleiding aankunt en welke ontwikkelbare talenten je hebt.

Werken & leren

Je opleiding begint. En dus ook je werk bij SZR. Bij ons werk je aan je leerdoelen, met ondersteuning van jouw werkbegeleider en de zorgcoach. Al werkende leer je veel.

Op zoek naar een baan

Na afronding van je opleiding kan je doorstromen naar een functie. Ook als we zelf geen functie vrij hebben, helpen we je een baan te vinden in de regio.

BBL-traject

Als zij-instromer ga je een leer-werktraject in. Je combineert werken met 1 dag in de week school. Je kunt onder meer een opleiding volgen tot helpende, verzorgende IG, mbo-verpleegkunde of verzorgende IG/maatschappelijke zorg. Afhankelijk van de opleiding duurt zo’n traject tussen de 2 en 4 jaar. Wij begeleiden je graag op weg naar een mooie baan in de zorg.

Alle locaties

Bij SZR werken ongeveer 1.000 (zorg)medewerkers en 500 vrijwilligers. Voor mensen met een lichamelijke aandoening of dementie. Voor mensen die revalideren. En in de palliatieve zorg, de thuiszorg en de eerstelijnszorg. Dit doen we vanuit 5 locaties in Rivierenland. Zóveel mogelijkheden om bij ons te werken.

Dit vinden onze zij-instromers

Wil je weten hoe het is om als zij-instromer te werken en te leren bij SZR? Laat je inspireren door de ervaringsverhalen van anderen die een carrièreswitch maakten. Misschien wel jouw toekomstige collega’s.

Vragen?
Neem gerust contact op


Dit kan door het contact formulier in te vullen of een email te sturen


algemene voorwaarden